• Leny van der Ley, schrijfster
  • Leny Wijnands-van der Ley, historicus

Binnenkort

 

 

Onder de kop 'Binnenkort' verschijnt een synopsis van de manuscripten die in diverse stadia van bewerking zijn.

 

Van nagenoeg af tot nog maar half geschreven.

Maar wel voldoende 'af' om min of meer zeker te weten hoe het eindproduct er ongeveer uit gaat zien.

 

Al blijft de reis van idee tot eindtekst even hachelijk als het oversteken van een ravijn over een wankele brug...

*

 

Synopsis Geheugenverlies

roman

 

Jeanet leeft een rustig, regelmatig leven in Woking, een stadje niet ver van Londen. Ze is zich bewust dat ze haar geheugen kwijt is, dat ze alleen nog herinneringen heeft aan de afgelopen acht jaar dat ze hier woont. Een ernstig ongeluk en een maand in coma hebben dat geheugenverlies veroorzaakt. Ze is er niet steeds mee bezig, ze leeft heel erg in het heden.

Maar op een sombere novemberdag komt haar verleden opeens op een vervelende manier tot leven. Ze wordt herkend door een norse man die zegt dat hij haar echtgenoot is. Hoewel ze dat probeert te ontkennen, komt er steeds meer waarheid over haar verleden aan het licht. Het zijn geen aangename waarheden, en haar hele leven komt op z'n kop te staan. Hoe ze met de bizarre waarheid omgaat, en hoe haar leven verder verloopt, vertelt dit verhaal.

Ze ontmoet vriendelijke en hulpvaardige mensen, maar ook verwrongen geesten en zwaar gefrustreerde figuren, die haar leven dreigen te verwoesten. Jack staat naast haar, maar dat vrijwaart hen beiden niet van veel ongemak, ongeluk en verdriet.

Eind goed, al goed? Nee, niet in strikte zin. Al is er veel wat vertroost.

 

*

 

Synopsis  'Muggenbeten' 

Haarlemse verhalen

 

Deze bundel, een combinatie van  Frivole Fictie en Ernstige Essays over Haarlems verre en recente verleden, biedt een eigenzinnige kijk op Haarlem, zijn geschiedenis en zijn inwoners, de Haarlemse Muggen.

Van de oorsprong van de plaatsnaam en een jolig verhaal over de onstichtelijke stichter van de nederzetting, via de middeleeuwen en de vroeg-moderne tijd naar recentere tijden en mensen, komen heel wat Haarlemse muggen voorbij. Totdat in onze eigen tijd sommige herkenbare figuren opduiken, al dan niet onder pseudoniem.

Maar bedenk wel, muggenbeten kunnen venijnig zijn…

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb