Thrillende handen

Op 3 oktober 2010 is de tweede gezamenlijke verhalenbundel van Schrijverscollectief De Meer en Meer, getiteld 'Thrillende handen', gepresenteerd.

Als eregast / mystery guest was de Haarlemse wijkagente mevr. Natascha Stui aanwezig; zij heeft met veel plezier het eerste exemplaar in ontvangst genomen.

 

Bestellen bij: bij www.kirjaboek.nl.

Thema van deze nieuwe bundel is: spannende verhalen / thrillers / moord&doodslag / whodunnit - wordt de dader ontmaskerd? Iets tussen een kleurechte detective en een waarachtige thriller in. De titel van de bundel is daarmee in overeenstemming.

Alleen al om die reden zijn de verhalen wat langer dan in de eerste bundel. Een goed kloppende intrige op touw zetten, met geloofwaardig uitgewerkte componenten, vraagt nu eenmaal wat meer bladruimte dan enkele pagina's.

Ieder lid van het vijftal schrijvers dat samen Schrijverscollectief De Meer en Meer vormt, heeft een, wat langer verhaal geschreven.

In 'Stil' van Marianne Eerdmans gaan we met hoofdpersoon Belinda mee op reis, op zoek naar de raadsels rond haar zus;

in Tony Schrama's 'Ingewikkeld' ontrafelt Liz de geheimen in het leven van haar merkwaardige tante en haar verwarde oom.

Jelle van der Kooij schreef 'Dood en verderf' en laat Gijs oog in oog staan met voor niets terugdeinzende misdadigers en zelfs met de dood;

in Babs G. Taal's 'Een moderne Robin Hood?' gaat Henriette op zoek naar het dubbelleven van een ziekenhuismanager.

In mijn eigen bijdrage, 'Koud kunstje' zijn er onwaarschijnlijk veel bekentenissen rond een enkele misdaad.

 

Sommige hoofdpersonen zijn doodsbang, andere koelbloedig, verward of doodgewoon nijdig, maar allemaal worden zij geconfronteerd met bizarre omstandigheden en buitengewoon vreemde verwikkelingen. De lezer van misdaadverhalen krijgt hier een keur van verschillende invalshoeken voorgeschoteld.

Zowel qua stijl en plot als wat betreft de verhaalsontplooiing zijn hier vijf heel verschillende auteurs samengebracht.

Maak jouw eigen website met JouwWeb