Pep en Lis op vakantie

voorleesboek voor kinderen van ca. 6 jaar.

 

Het is een vervolg op het eerste boek over de bijdehante tweeling uit Ameland, dat als titel heeft 'Het eiland van Pep en Lis'. Maar dit vervolg kan prima los van deel 1 worden gelezen.

Omdat mijn beide kinderen met de helft van een tweeling zijn getrouwd, leek het mij aardig om van Pep en Lis een tweeling te maken. En hier en daar wat jeugdfoto's van mijn eigen kinderen te plaatsen. Zodat het verleden verbonden wordt met het heden.

 

Het eerste deel is opgedragen aan William, mijn oudste Amerikaanse kleinzoon. Hierin gaat de tweeling voor het eerst iets van de rest van Nederland zien. Wat ik daarmee vooral wilde doen, is hem iets vertellen over zijn Nederlandse wortels. Over Nederlandse feesten en gebruiken en liedjes. En in die prachtige, woordrijke Nederlandse taal.

Dit tweede deel is opgedragen aan Charlie, het jongere broertje van William, en heeft dezelfde opzet als deel 1: iets te laten zien van (ditmaal) Europa.

In dit vervolgdeel gaat het gezin op vakantie met een caravan, naar België en Frankrijk. Ook daar is veel te zien en te beleven dat voor de kinderen van een klein eiland gek, leuk of wonderlijk is. Pretparken, een bloot manneke dat al eeuwenlang staat te plassen, torens en enorme kerken en reusachtige paleizen, trappen waar je zomaar van af kunt vallen, teveel om op te noemen. Het wordt de tweeling af en toe ook wat teveel. Gelukkig kunnen ze tussendoor uitrusten en lekker op de camping spelen.

 

klik hier voor Pep en Lis op vakantie - een fragment

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb