De Druïde van Caledonia

Het verhaal van een onmogelijke liefde

 

Korte inhoud:

Maelcon de druïde, een van de machtigste mannen uit het Caledonia ten tijde van de Romeinse keizers, zoekt een vrouw voor zijn jeugdvriend, de Caledonische koning Cinaedh. Vanuit Gallie brengt hij een jonge vrouw als koningsbruid mee, die in het koninklijk mannenhuishouden al snel een invloedrijke positie verwerft. Hoe dit drietal zich in het afgelegen koninkrijk door het leven slaat, daarover gaat dit verhaal uit het begin van onze jaartelling.

 

Het is een tijd waarin het Romeinse Rijk nog volop aan het uitbreiden is, en waarin de strijdlustige Kelten met hun gevreesde lange zwaarden als geduchte tegenstanders worden beschouwd. Caledonia en Loth, de twee noordelijkste koninkrijken in Engeland, moeten zich keer op keer de Romeinen van het lijf zien te houden. Spanning en avontuur wisselen af met rituelen en romantiek. Oorlog en intrige zijn vervlochten met familieleven en tederheid. Ook de agressieve seksualiteit die een van de belangrijkste kenmerken is van de Keltische volken, speelt in hun levens een rol.

De ongeoorloofde liefde van de druïde voor zijn koningin, des te onmogelijker wegens zijn levenslange vriendschap met de koning, toont daarnaast een menselijk gezicht achter een stalen masker van zelfbeheersing.

Het is een andere wereld dan die wij kennen, met andere waarden en omgangsvormen. Maar menselijke emoties zijn universeel en tijdloos. En herkenbaar.

 

Bestellen:bij www.kirjaboek.nl. Prijs: E 22,50 (paperback) ex verzendkosten.

Nog enkele auteursexemplaren beschikbaar, a E 10.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb