meer huisje

 

Een huisje in het bos

-een gruwelijke novelle-

 

Onder welk genre valt deze nieuwe pennenvrucht te benoemen? Detective? Whodunnit? Thriller? Horror story? Moordverhaal? Of dat allemaal samen? You name it.

 

Het verhaal bestaat uit vier delen.

Het eerste deel gaat over Marieke de Groot, een jonge vrouw die een huisje op de Veluwe huurt om er ongestoord haar moordverhaal te schrijven. Ze wil er veel van haar eigen verdriet en frustratie in leggen. Haar laatste vriendje heeft haar in de steek gelaten voor haar beste vriendin. Dat voelt als dubbel verraad. In het verhaal wreekt ze zich: de valse vriendin wordt vermoord en de trouweloze vriend die als verdachte wordt gezien, weet zich geen raad...

Natuurlijk wordt de thrillerschrijfster gestoord - in verschillende opzichten. Maar haar moordverhaal vindt voor het eind van de zomer zijn voltooiing.

Het intermezzo toont de bijna profetische zeggingskracht van haar misdaadroman.

Het volgende deel gaat over een van moord verdachte die in alle simpelheid niet voor een gat te vangen lijkt. De politie voert lange 'goede gesprekken', lijkt soms dichtbij een bekentenis van de verdachte te komen, maar krijgt er vooralsnog geen vinger achter. Al blijven ze het proberen.

In het afsluitende deel komen nieuwe feiten aan het licht, waardoor het hele verhaal kantelt.

 

Het boek telt 116 pagina's en is daarmeeonder de novellen te rangschikken.

Het is opgedragen aan de schrijver Sybren Kalkman, wiens eigen misdaadromans de nodige inspiratie brachten.

 

Uitgegeven bij Uitgeverij Lecturium, Zoetermeer, zomer 2018.

ISBN nummer 978-904-844-414-4

NUR 331

Nog 1 auteursexemplaar beschikbaar.

Maak jouw eigen website met JouwWeb