Meer info

 

Vrouwen van de Steen

 

Korte inhoud:

Vanaf het moment dat Eva als negentienjarige haar overgrootmoeder Elysa gaat helpen, neemt haar leven een ongedachte wending. Een mysterieuze Steen die goede maar ook gevaarlijke eigenschappen heeft en die alleen aan een vrouwelijk familielid mag worden overgedragen; dat is het geheim waarvan Eva deelgenoot wordt gemaakt.

Elysa leert haar om met geneeskrachtige kruiden te werken. Eva krijgt leerzame verhalen te horen over het gebruik van de Steen en het Elixer, en over alle behoedsters die haar voorgingen. Ze stelt domme en wijze vragen, droomt, wordt verliefd, huilt uit; ze is eigenwijs maar ook zorgzaam voor haar oude bloedverwante.

Als haar overgrootmoeder sterft, krijgt Eva de Steen onder haar hoede. Lange tijd leeft ze een rustig bestaan als kruidengenezeres voordat ze de man van haar leven vindt. Haar geluk is niet volmaakt; oorlog en andere hindernissen maken haar leven moeizaam. Ze reist de wereld over, ze ontmoet koningen, presidenten en revolutionairen, ze geeft lezingen en schenkt mensen verlichting van zorg en pijn.

Eva is daarnaast ook gewoon vrouw, dochter, moeder, mens, met alle vreugde en verdriet die dat meebrengt.

Jarenlang speurt ze vergeefs naar een uit het oog verloren bloedverwante. Dan wijst een oosterse wijsgeer haar een ongedachte weg om de opvolgster te vinden die de Steen na haar zal beheren.

 

Bestellen van dit boek: bij www.kirjaboek.nl. Prijs: E 24 (paperback) ex verzendkosten.

Nog enkele auteursexemplaren beschikbaar a E 10.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb