meer Branwen

 

Korte inhoud:

Dit is het verhaal, in terugblik, van drie generaties Welshe vrouwen. Een grootmoeder, een moeder, een (klein)dochter. De laatste, Branwen, heeft jaren in de Verenigde Staten gewoond, is van haar wortels vervreemd, maar lijkt bij terugkomst de traditionele draad weer snel op te pakken. Dat de buitenwereld anders tegen haar aankijkt dan zijzelf denkt, en welke consequenties dat heeft, daar komt Branwen pas na enige jaren achter.

Ze wil erkenning voor haar moeders talenten en helpt haar om een eigen winkel op te zetten. Haar grootmoeder leert haar werken met geneeskrachtige kruiden en met de energie die ze van het eiland Ynys Mon krijgt. Hoewel Branwen kritisch is en weinig geloof hecht aan paranormale krachten, vindt ze de huismiddeltjes die ze leert maken, wel nuttig.

Ze wordt door de eilandbevolking bekeken en beoordeeld. Er wordt geroddeld. Daarbij krijgt ook haar tweelingbroer een veeg uit de pan, en wordt het verleden van haar moeder en grootmoeder er bij gesleept.

De gevolgen lijken eerst alleen maar vervelend, maar als ze midden in de winter in een onderaardse grafgang wordt opgesloten, ontstaat er wel degelijk levensgevaar.

Het verhaal speelt op het eiland Anglesey [dat vroeger Ynys Mon heette], aan de noordwestkust van Wales, in het eerste decennium van de 21e eeuw.

 

Omvang: 327 pagina's

Verkoopprijs: E 18,50 ex verzendkosten

Te bestellen bij: www.kirjaboek.nl . ISBN nummer: 978-94-6008-234-4

Nog enkele auteursexemplaren.